Highlighter: elke dag fris en stralend

Highlighter: elke dag fris en stralend

Als ik één favoriet make-up product moet kiezen, dan is het sowieso highlighter. We willen toch elke dag een mooie gezonde gloed over ons gelaat?

Highlighter accentueert de delen waar normaal de zon op ons gezicht zou schijnen en brengt die dus naar voren, wat een heel frisse en gezonde uitstraling geeft. De natuurlijke manier van highlighten is veel makkelijker te leren dan de techniek die de Kardashians ons voorschotelen, zeker als je geen make-upartiest bent. Je hoeft je eerst en vooral geen zorgen te maken om de juiste kleur te vinden. Het enige wat je nodig hebt, is een goede highlighter. Deze past bij iedereen en bij elk huidtype.

Highlighter bestaat in vloeibare vorm, in crèmetextuur en in poedervorm, en komt in zowel lichte als donkere kleuren.

Vloeibare highlighter breng je aan met je vingers, terwijl je voor poeders best een make-upborstel met ronde vorm gebruikt. Ze geven het mooiste effect in een kleur die zo dicht mogelijk aanleunt bij je eigen huidskleur. Ik ben het meeste fan van de vloeibare highlighters. Deze versmelten heel mooi met je huid en je kan ze ook mengen met je foundation voor een prachtige glowy skin.

Liquid/vloeibare highlighter: Shiseido, Synchro Skin Illuminator, Rose Gold, € 38,75
Lancôme, Custom Sculpting Drop, Bronze Glow, € 35,90

Highlighter bestaat uit fijne glansdeeltjes die het licht opvangen en weerkaatsen om bepaalde delen van je gezicht meer naar voren te laten komen. Op die manier ga je ook de aandacht van je wallen afleiden naar andere plaatsen van je gezicht. Je plaatst de highlighter op de plaatsen die normaal al licht opvangen, zoals je jukbeenderen (zo komt de vorm van je gezicht heel mooi uit), onder je wenkbrauwen (dit heeft een liftend effect doet je ogen groter lijken), tussen je ogen op je neusbeen (dit zal je ogen mooi accentueren) en op het cupidoboogje, het kuiltje boven de lippen (om je lippen optisch voller te laten lijken). Gebruik het enkel op deze plaatsen, want je wil er natuurlijk niet uitzien als een wandelende kerstbal.

Deze twee highlighters breng je extra makkelijk aan, en je hebt er geen make-uppenseel voor nodig: enkel nog een beetje uitblenden met je vingers en you’re good to go.

Crèmehighlighter in stickvorm: BE Creative Make-Up, Holographic Highlighter stick, 001 Spectrum, € 14,95

Liquid highlighter in een handige pen: Givenchy, Mister Light Glow, Golden Glow Corrective Pen, € 30,00

TIP: Voor de rijpere huid is highlighten misschien niet het beste idee: glans accentueert namelijk ook je minder mooie kantjes, zoals lijntjes en rimpels. Je kan de highlighter wel nog steeds aanbrengen onder je wenkbrauwen. Hier zijn meestal weinig rimpeltjes aanwezig en een likje highlight zorgt voor een extra frisse oogopslag.

Deze zomer kunnen we maar niet genoeg krijgen van de gezonde gloed die een beetje highlighter op ons gezicht tovert. Er komen dan ook steeds nieuwe technieken op de markt, zoals deze ‘Cushion Glow’ Teint Couture van Givenchy (€ 40,60). Met een kussentje breng je de highlighter met een deppende beweging aan. Blend het mooi uit met je vingers.

Ik test altijd graag nieuwe highlighters, dus laat me zeker weten welke jouw favoriet is!

Fotograaf: Axelle Degrave 

Special thanks to Maison Moi voor de geweldige locatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?