Waarom deze kwasten niet in je make-uptas mogen ontbreken

Waarom deze kwasten niet in je make-uptas mogen ontbreken

Raak je ook makkelijk je weg kwijt tussen die overvloed aan make-upborstels?

Make-upkwasten zorgen ervoor dat je zo min mogelijk product verspilt. Werk echter altijd in combinatie met je handen: zo werk je de strepen die borstels kunnen achterlaten volledig weg en krijg je het natuurlijkste resultaat.

Maar welke zijn nu goed? En waarvoor en hoe gebruik je ze precies? Vandaag probeer ik je wegwijs te maken doorheen het brede gamma aan make-uppenselen. Je hebt ze heus niet allemaal nodig, dit is mijn selectie essentials.

1. Kwast voor vloeibare en poederfoundation (€ 46,00)

Foundation breng ik het liefst aan met een kwast met vaste haartjes die dicht tegen elkaar staan. Op die manier ga je het egaalst kunnen werken en krijg je een mooie dekking. De kwast zal de foundation mooi uitstrijken over het gelaat en gelijkmatig verdelen. Zie je toch nog enkele strepen? Ga er dan over met je vingers: deze hebben namelijk je lichaamstemperatuur, waardoor je de foundation strepen beter kunt uitwrijven en je een mooi egaal eindresultaat krijgt.

2. Concealerpenseel (€ 46,00)

Dit penseel heeft korte, vaste haren. Je kan het een beetje vergelijken met een miniversie van je foundationkwast. Doordat de haren dicht tegen elkaar staan, kan je er een betere dekking mee geven en door de korte haren geraak je makkelijk mee in alle kleine hoekjes.

3. Fijne kwast en borsteltje voor de wenkbrauwen (€ 36,00)

Wenkbrauwpoeder is de natuurlijkste manier om je wenkbrauwen aan te zetten. Deze tweezijdige borstel is daar perfect voor. Je brengt eerst met het schuin afgesneden kwastje het wenkbrauwpoeder aan en om af te werken kam je er even door met het borsteltje aan de andere kant. Dit zorgt voor een heel naturel resultaat.

4. Poederkwast (€ 48,00)

Poeder plaats je altijd met een vol, dik penseel. Op die manier ga je het poeder op een zachte, natuurlijke manier aanbrengen. Een poederkwast loopt altijd een beetje uit in een punt: zo kun je makkelijker de zone onder je ogen poederen.

Nanja’s tip: Als je te veel poeder op je borstel hebt genomen, schud je best het overtollige poeder eraf door met je borstel een tikje te geven op je pols. Ga nooit blazen, want zo vermeng je speeksel met het poeder en krijg je een vlekkerig resultaat.

5. Dubbelzijdig oogschaduwpenseel (€ 46,00)

Ik kies altijd voor 2 soorten penselen om mijn oogschaduw aan te brengen. Handig dat ze hier samengevoegd zijn tot één penseel.
Een breed, plat penseel: Hoe dichter de haren bij elkaar staan, hoe meer product er op de oogleden wordt aangebracht. Dit geldt ook voor de manier waarop je oogschaduw plaatst. Oefen je een stevige druk uit op je penseel, dan zal je oogschaduw ook intenser zijn. Dit brede, platte penseel gebruik je het best voor de lichtste kleuren.
Rond penseel met lange, zachte haren: Deze gebruik ik om mooi te kunnen blenden, zodat alles naadloos in elkaar overloopt. Hierbij ga je zachtere draaibewegingen maken. Dit penseel raad ik aan voor de donkerste kleuren. Tenzij je een heel intense oogschaduwlook wil maken, dan neem je het best het brede, platte penseel met korte, dicht op elkaar staande haren, om de kleur intenser aan te brengen.

6 Eyelinerpenseel (€ 28,00)
Ben jij dol op een strakke cat-eye, maar wil de vloeibare eyeliner maar niet lukken? Dan is een geleyeliner in een potje met penseel een perfect alternatief, want dat is veel makkelijker aan te brengen. Ik hou wel van dit penseel met een fijne punt bovenaan. Op die manier kan je mooi de dikte van je eyeliner bepalen.

7. Kabukiborstel (€ 46,00)

Om m’n make-uplook af te werken, breng ik altijd nog wat poederbronzer aan met behulp van een kabukiborstel. Dat is een kleine, dikke make-upborstel waarvan de haren dicht tegen elkaar staan. Die zorgen ervoor dat je bronzer overal gelijkmatig verdeeld wordt. Breng aan met ronde, draaiende bewegingen over je gelaat, hals en decolleté. De kabukiborstel is mooi bol van vorm en door zijn platte onderkant kan je hem heel makkelijk neerzetten.

De juiste vorm make-upkwast kan al half je werk overnemen.

Je hebt niet voor alles dure borstels nodig met natuurlijke haren. Deze zijn echter wel aan te raden als je poedertexturen gebruikt, zoals oogschaduw, blush en poeder. Deze natuurlijke haren zijn geschubt, net zoals je eigen haar. Het poeder gaat tussen de schubben kruipen, waardoor de borstel het dus beter opneemt en het zich goed kan vastzetten op je huid.
Penselen: online via Chanel.com

Kwasten met synthetische haren gebruik je dan weer beter bij vloeibare texturen zoals foundation, crème-highlighter en –blush, lipgloss, lippenstift… Ze laten minder strepen achter op het gelaat en verdelen het product mooier doordat ze niet absorberen. Een goede optie voor kwasten met synthetische haren vind je bij Hema.

Fotografe: Axelle Degrave
Make-uplook en -kwasten: Chanel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?