Backstage met M.A.C op Milaan Fashion Week

Mijn eerste fashion week met MassyMagazine was een groot succes. Ik ben al eerder op fashion week geweest, maar deze voelde extra speciaal aan, zo vlak na de lancering van mijn magazine. Ik ben M.A.C Cosmetics dan ook heel dankbaar dat ik backstage mocht gaan op de shows van Alberta Ferretti, Max Mara, Emilio Pucci en Moschino, samen met mijn geweldige fotografe Charis Boel. Kijk maar even mee naar mijn favoriete backstagebeelden en looks van Alberta Ferretti en Max Mara, met heel wat leuke en draagbare tips.

Ik ben al lang een grote M.A.C-fan, dat weet je wel, en het is daarom altijd een beetje kicken om de makeup artists & hair stylists live te mogen volgen backstage. Het is een heel gebeuren, want ook backstage speelt zich een heuse show af. De modellen worden in een race tegen de tijd klaargestoomd om het beste van zichzelf te geven op de catwalk, waar de outfits maar ook de make-up en kapsels pas echt tot leven komen. De make-upartiesten en haarstylisten bereiden zich maandenlang voor, dus voor hen is dit een heel belangrijk moment.

Alberta Ferretti
Lavendel stond helemaal centraal bij deze M.A.C-look. Prachtig! Heel vrouwelijk en sensueel. Het paste perfect bij de veren en metallic details van de outfits.

De lavendel-look werd gecreëerd met de losse glitters van M.A.C in de kleur ‘Lavender’. Om de look nog intenser te maken werd Kohl Power Eye Pencil in ‘Feline‘ aangebracht, en een likje Haute & Naughty Lash-mascara. Een mascara met twee houders en een van mijn favorieten om zowel de bovenste wimpers intens aan te zetten (brede houder), als de onderste wimpers subtiel te kleuren (dunne houder). De lippen werden heel natuurlijk gehouden met het nieuwe SS18-lippalet van M.A.C – wishlisted! “Ik heb de lippen opzettelijk naturel gehouden, je weet maar nooit als de modellen onderweg op de catwalk iemand willen kussen”, grapte de ontwerper van de look nog.

Tijdens de show liepen o.a. Gigi & Bella Hadid mee! Ik moet toegeven dat het wel heel fijn was om deze dames in het echt te mogen bewonderen. Helaas geen gezellig onderonsje, want ze werden streng bewaakt door hun persoonlijke bodyguard. Foto’s mochten enkel worden genomen nadat de dames werden omgetoverd met de M.A.C-magic.

Max Mara 
Een show waar ik enorm hard naar uitkeek. De kledingstukken waren heel draagbaar, denk aan oversized camel coats, veel pastel en wit: helemaal Massy dus. Helaas wel niet zo binnen mijn budget… Wat mijn portefeuille wel aankan, is het creëren van deze prachtige backstage look van M.A.C. Een warme rode lip in combinatie met naturelle ogen en wenkbrauwen. Iets wat je me zeker zult zien dragen komende zomer. Op het eerste zicht misschien meer een winterse look, dus we kunnen alvast beginnen oefenen.    De lippen werden aangezet met de M.A.C Retro Matte Liquid Lipstick in ‘Quite The Standout‘. Een kleur die al even in mijn make-uptasje zit. Voor de rest werd alles heel fris en jong gehouden. Geen contouring of highlight, wel wat Pro Longwear Concealer en oogschaduw in ‘Big Whitelie‘ en ‘Text Me Later‘ uit het Basic Bitch Palette. Prachtig die combinatie van taupe en grijs. Ik kan niet wachten om er zelf mee aan het experimenteren te slaan. Bij Max Mara zaten we ook in de show. De muziek, de paraderende modellen… Echt wauw. Het moet voor de designer zoveel voldoening geven.

Wat is jou favoriete look? De vrouwelijke creamy eyes van Ferretti of de statement lips van Max Mara?

Hou zeker de website in de gaten voor nog meer draagbare zomerlooks van M.A.C in Milaan.

Ik wil graag M.A.C Cosmetics België en het M.A.C-team in Milaan bedanken voor de geweldige ervaring backstage. Ook een bedankje aan pr-bureau UPR, in het bijzonder Laura Verbeelen, mag niet ontbreken.

Fotografe: Charis Boel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?