Naar de geboorteplaats van Yves Rocher, de nummer 1 van de Franse cosmeticawereld

Naar de geboorteplaats van Yves Rocher, de nummer 1 van de Franse cosmeticawereld

Ik was een van de gelukkigen die drie dagen mochten gaan genieten in La Grée Des Landes, het eco-hotel en spa van Yves Rocher in La Gacilly, Frankrijk. Tijdens deze drie dagen werd ik ondergedompeld in de geschiedenis van de familie Rocher, en kreeg ik een heel andere kijk op de werking van het natuurlijke beauty – en huidverzorgingsmerk, Yves Rocher.  Meneer Rocher wou als eerste verzorgingsproducten met natuurlijke, plantaardige ingrediënten tegen een toegankelijke prijs aanbieden aan alle vrouwen. Hij werd met zijn idee eerst uitgelachen in Parijs. Ze vonden het ook maar niets om een mannelijke naam te gebruiken voor producten die alleen vrouwen zouden kopen. Hij had alles bedacht en uitgewerkt op de zolderkamer van zijn huisje in het schattige dorpje La Gacilly, dat we van dichtbij mochten gaan bewonderen. We zagen er oude schetsen, briefwisseling met klanten en de eerste verpakkingen van Yves Rocher.

 Meneer Rocher liet zich echter niet kennen en opende zelf zijn eerste Yves Rocher-winkel in Parijs, in 1959. Nadien volgde het succes dat we nog steeds kennen. Aan hun visie, om de beste en meest natuurlijke ingrediënten te gebruiken, is tot op de dag van vandaag niets veranderd. Integendeel. Ze werken dag in dag uit met een professioneel team om hun producten de meest natuurlijke samenstellingen te geven met de beste zichtbare resultaten. De producten worden getest in laboratoria en zijn geschikt voor alle vrouwen, ongeacht hun leeftijd, haar- of huidtype. Zelfs de meest gevoelige huid kan probleemloos Yves Rocher-producten gebruiken. Hun verpakkingen zijn daarenboven 100% milieuvriendelijk. Kortom, van het veld tot op het vel blijft de natuur het belangrijkste ingrediënt.

En dit alles dus ook tegen een zeer correcte prijs. Hoe dat kan? Meneer Rocher wou in de eerste plaats cosmetica toegankelijk maken voor alle vrouwen. Bij Yves Rocher kweken en oogsten ze zelf de meeste van de planten die ze in hun skincare en cosmetica gebruiken. Verder produceren ze hun producten zelf en verspreiden ze deze via hun eigen netwerk. Je betaalt dus enkel voor het product zelf, niet voor andere tussenpersonen en/of bedrijven.

Het was een hele eer om een bezoek te mogen brengen aan de prachtige Yves Rocher-site in Frankrijk, La Gacilly. We begonnen bij de indrukwekkende botanische tuin, waar maar liefst 1100 verschillende plantensoorten gekweekt en bestudeerd worden voor de verschillende beauty- & verzorgingscollecties van het merk. We brachten ook een bezoek aan hun atelier, waar alles geselecteerd en verpakt wordt om zo verdeeld te worden over de hele wereld. We rondden ons bezoek af met de Yves Rocher-weilanden, met o.a. een bloemenveld dat prachtig in bloei stond. Met als resultaat veel Instagramproof foto’s uiteraard.      

Na het opsnuiven van de geschiedenis achter het familiebedrijf, genoten we van ons verblijf in het eco-hotel en spa La Grée des Landes****, waar ecologisch leven, spa, wellness en biologisch eten centraal staan. Aangezien het merendeel van de groep vegan is, hebben ze enkel veganistische gerechten geserveerd. Ik moet toegeven dat ik zelf graag een stukje vlees eet, maar dat heb ik hier geen seconde gemist. Hun groentecreaties zijn zo heerlijk en smaakvol bereid, met ongeziene samenstellingen en verrassende smaken. Alles kwam rechtstreeks van hun hotel-moestuin op ons bord terecht. De omgeving van het hotel laat je ook volledig ontstressen met een fantastisch uitzicht en ontspannende activiteiten zoals massages, yoga, zwemmen en andere wellnessfaciliteiten. Wifi werkt er alleen in de lobby, zodat je even helemaal van de wereld kunt zijn. Heerlijk !

  

La Grée des Landes is een aanrader om eens met z’n tweetjes aan de dagelijkse stress en drukte te ontsnappen. Je kan er zelfs een luxeboomhut voor twee huren, afgezonderd van het hotel, midden in de natuur. Voor twee dagen en één nacht in de boomhutsuite betaal je € 635. Daar zijn eten, een schoonheidsbehandeling van 50 minuten en toegang tot de wellness bij inbegrepen. Zeker een overnachtingsplaats om te onthouden voor een speciale gelegenheid. Een kamer in het hotel (met ontbijt) komt per nacht op € 151. Je kan ook voor een suite gaan, vanaf € 165 per nacht. 

Meer info over het hotel vind je terug op La Grée Des Landes. Alle nieuwe lanceringen en producten van Yves Rocher kan je terugvinden op yvesrocher.be. Wist je dat de meeste Yves Rocher-winkels een eigen schoonheidsinstituut hebben? Je kan er terecht om je heerlijk te laten verwennen en te genieten van hun tips en advies.Ik wil graag nog Yves Rocher Benelux brand marketeer Liza Huyghe bedanken, pr-bureau Oona, in het bijzonder Manon Aerens en de mede Yves Rocher lovers voor de onvergetelijke trip !

Fotograaf: Wouter Maeckelberghe

1 Reactie

 1. Ceulemans mieke
  08/01/2018 / 10:21

  Geachte’

  Proficiat met uw geboortplaats ik ben heel gelukkig met uw produkten al 50jaar,
  Vandaag ben ik niet gelukkig, ik woom in Brasschaat daar ga ik altijd voor ve
  rzorging en koop produkten vanyves rocher.
  Ook bestel ik al eens per postorder,ik is een winnerticket bij maar het werkt al niet meer………?en ben zeker niet te laat .het gaat mij niet om grote wincadeaus maar princiepe.
  Mijn win nummer is 455-ke2-2gf (niet meer geldig) daar heb ik wel problemen mee, met beleefde groeten Mieke ceulemans kapelsesteenweg 456 2930 Bbrasschaat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?