10 Beauty vragen aan Peggy Timmermans

10 Beauty vragen aan Peggy Timmermans

Als vaste maandelijkse rubriek stel ik tien beautyvragen aan inspirerende personen. Mensen die op mij een indruk hebben nagelaten en die mij op beautyvlak steeds nieuwe dingen bijleren. Dus leek het me leuk om deze mensen en hun inzichten met jullie te delen.

Peggy Timmermans (46) mag het startschot geven. Ze is voltijds make-upartiest en een ware expert in beauty voor de rijpere huid. Ze verzorgt de make-up van bekende Vlamingen als Belle Perez, Emma Bale, Siska Schoeters… en haar portfolio bevat klanten zoals Grazia Magazine, Clinique, The Voice en Getty Images.

Ik had een heel gezellige babbel met haar bij inLevel5 in Leuven. Een fijne conceptstore waar je zeker eens een kijkje moet nemen als je in de buurt bent. Ze staan bekend om hun duurzame collecties in kledij, accessoires, juwelen en beauty. Onze outfits zijn volledig van inLevel5.

Stel je eens even voor aan mijn lezers, Peggy. Hoe is je passie voor make-up begonnen?

Als tiener in de jaren tachtig werd ik omringd door volumineus haar, knallende make-upkleuren en een overdosis oranje glitter poeder. Rond mijn dertiende gebruikte ik mijn eerste eyeliner en tegen mijn vijfentwintigste verjaardag had ik een kleine tweedehandswagen kunnen kopen van het geld dat ik aan beauty stuff had uitgegeven… Zeven jaar op de Canarische Eilanden heeft mijn leven verrijkt. Eenmaal terug in België besloot ik mijn passie te volgen en schreef ik me in voor een opleiding visagie. Na die eerste opleiding besloot ik zoveel mogelijk kleine klusjes te doen en leerde te werken in allerlei omstandigheden: vreselijke belichting, strakke deadlines, buiten in barre weersomstandigheden… Ervaring is alles. Nog steeds volg ik cursussen en workshops om op de hoogte te blijven en mijn technieken te verbeteren.
Ik prijs mezelf gelukkig dat ik mijn plekje heb gevonden als freelance make-upartiest. Ik sta bekend om commerciële beauty- & fashionmake-up, fresh en flawless.

In mijn lipstickvrije tijd hou ik me bezig met:

• reizen: ik verloor mijn hart in Londen en Spanje
• genieten van een goed boek
• nieuwe mensen ontmoeten, want ik ben vrij extravert 
• naar muziek luisteren: zonder zou ik niet kunnen leven
• andere talen spreken.

En dan nu mijn 10 beautyvragen voor jou, Peggy. Here we go!

1. Eerste beauty-experiment

Toen ik dertien jaar was, werd ik op internaat gestuurd naar grootstad Hasselt. Als dorpsmeisje was ik verbaasd over het feit dat mijn klasgenootjes toen al aan de slag gingen met oogpotlood en mascara. Mijn eerste beauty-experiment dateert dan ook van de jaren tachtig en bestond uit een electric blue lijntje rond de ogen en blauwe mascara. Daarna kwam het woestijnzand. Daarbij hoorden stevige krulletjes, die geen kant meer op konden dankzij de Elnett-haarlak! Ja, dat was toen hip en trendy. (Lacht)

2. Lifesaver voor elke dag

Als make-upartiest kan ik niet zonder handcrème. Ik ontsmet mijn handen tientallen keren per dag en de alcohol in ontsmettingsgels drogen mijn handen uit. Een goede handcrème is daarom een must.

3. Nooit de deur uit zonder

Lippenbalsem. Ik heb ze overal bij. In de auto, mijn handtas, de badkamer, de slaapkamer… Beetje verslaafd, denk ik.

4. Beste mascara

Sinds de dag dat hij op de markt kwam, ben ik fan van Givenchy Noir Couture (€34,50). Deze mascara laat je wimpers optisch langer lijken en maakt ze volumineuzer. Enkele jaren geleden kreeg deze mascara een concurrent van Lancôme, Grandiose (€29,90), en nu wissel ik beiden af met een lichte voorkeur voor de Lancôme-mascara.

5. Dagelijkse beauty rituelen

Mijn oogmake-up verwijder ik steeds met een bi-phaseproduct, om de dunne huid rondom de ogen zo weinig mogelijk te beschadigen of te irriteren. Verder reinig ik mijn gezicht met een olie en gebruik ik nadien een lotion. Mijn verzorging bestaat uit een anti-aging oog- en dagcrème en een SPF 50, zomer en winter! Ik zal nooit de deur uitgaan zonder een handcrème aan te brengen.

6. Ultieme make-upwinkel

Zonder twijfel Sephora, maar de Amerikaanse versie. Hoewel deze een stevige concurrentie krijgt – althans wat mij betreft – van Ulta, ook een Amerikaanse keten. Zoveel keuze! Dichter bij huis – in Londen – is Pixi mijn favoriete beautywinkel. Pixi is een natuurlijk cosmeticamerk met fantastische skincare en leuke make-up.

7. Beautyklassieker bij uitstek

Geen makkelijke vraag. Automatisch denk ik aan een glamoureuze eyeliner en rode lippen, maar beiden zijn voor mij geen match. Ik ga voor een soft smokey eye, in mooie warme bruintinten, voor mij een klassieker omdat deze look nooit uit de mode zal gaan en iedereen ermee wegkomt. Je kan op zoveel manieren een smokey eye-look creëren, iedere vrouw kan een smokey eye-look aan. En in het Insta-tijdperk geef ik nog een al lang bestaande tip mee: Less is more!

8. Slimste beauty product

Zonder twijfel de Johnson’s-babyolie (€6,70). Die leerde ik kennen toen ik op de Canarische Eilanden woonde en mijn toenmalige schoonzusje me de tip van mijn leven gaf. Nu kan ik niet meer zonder. Ik gebruik het product onder de douche: na het wassen spoel ik me af, breng de Johnson’s-babyolie over mijn ganse lichaam aan en spoel opnieuw af. Afdrogen et voilà, een gehydrateerde huid voor de rest van de dag. Slim en snel!

9. Beste make-uptruc

Heb jij genoeg van oogschaduw die bij het aanbrengen naar beneden dwarrelt? Maak het jezelf makkelijk: breng eerst je oogmake-up aan, reinig nadien de zone onder je ogen en ga daarna pas aan de slag met foundation en concealer. Geen grijze zone en dikke lagen concealer meer onder je ogen.

10. Budgettopper(s)

Er zijn heel wat fijne budgetmerken op de markt. Onlangs lanceerde L’Oréal Paris Glam Beige Healthy Glow Foundation (€14,99), en voor iemand die er enorm van houdt om je huid nog door je foundation te zien is dit een topproduct. Verder hou ik van de creamblushes van Bourjois en zijn Rimmel, Kiko en Maybelline kwalitatieve budgetvriendelijke merken.

Dank je voor de vele leuke tips en de gezellige babbel, Peggy !

Blijf Peggy volgen voor nog meer beauty-tips & -tricks via haar blog  en socialmediakanalen Instagram  & Facebook  

Fotograaf: Jana Germanus 

Outfit Peggy & mezelf via inLevel5 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?